Over mij

Ik ben op de eerste en laatste plaats vader van twee prachtige kinderen: ze zijn mijn grootste geschenk.

Werk en studie

Ik ben van huis uit Bewegingswetenschapper (RUG) en Epidemioloog (Vrije Universiteit) en AO psycholoog.

Ik heb jarenlang gewerkt als docent Gevaar en Geweldbeheersing bij de Politie (opgeleid Politie Academie Ossendrecht) met als specialiteiten vuurwapentraining, aanhouding en zelfverdediging en Didactiek.

Politie Academie Ossendrecht schietbaan

Op dit moment verzorg ik projecten voor Ambulance personeel en andere frontlinie doelgroepen. Ook ben ik docent op de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) Amsterdam.

ALO Amsterdam sectie Martial Arts met wijlen Jan Kallenbach.

Ik ben docent (geweest) bij diverse fitness en personal trainer opleidingen, coordinator opleidingen Karate Bond Nederland (KBN) alsmede bij train de trainer opleidingen op het gebied van weerbaarheid (REACT training en advies).

Ik ben 20 jaar journalist voor voor sport en fitness vakbladen (Sportgericht, Vakblad Ambulance, KVLO magazine, Sport en Fitness Magazine) en Vechtsport magazine’s (Mixed Fight en Ringsports) en heb drie boeken geschreven.

Tenslotte ben ik all round Vechtsporter (Kickboksen, BJJ, MMA, Karate en Japans Ju Jutsu), grondlegger van de leraar opleidingen Kickboksen en MMA in Nederland (SKMO)  en Trainer-Coach Weerbaarheid en Agressie. Ik ben opgeleid in Reality Based Systemen van Jim Wagner, FAST Defense en SPEAR/MVS (via Politie Academie).