Karin de Galan: Evidence Based Trainen!

Ben je trainer/docent en leer je deelnemers vaardigheden aan? Dan is dit gesprek met Karin de Galan van grote waarde voor jou! Haar boeken, inzichten en methode (n) zijn al vele jaren een grote inspiratie bron voor mijzelf en vele andere trainers. Door het lezen van haar boeken kun je in één keer een enorme sprong in je professionele ontwikkeling maken. In haar laatste boek maak je kennis met een krachttige visie op trainen en leren. En zoals we van Karin gewend zijn zeer concreet zodat je er direct mee aan de slag kunt morgen tijdens je training. Het boek ‘Evidence based trainen’ bestaat uit een praktisch model voor trainingen in 4 stappen en beschrijft maar liefst 44 onderzoeken naar trainingsinterventies met verrassende conclusies, direct vertaald naar jouw training. Het boek is gebaseeerd op de leertheorie van Bandura die verklaart hoe deelnemers nieuwe vaardigheden leren.

Onderwerpen

Wat is trainen?
De theorie van Bandura als basis voor het trainen van vaardigheden
Leren start met een goede demonstratie!
Hoe geef je een goede demonstratie?
De vier fasen van leren + interventies
Hoe start je een training?
Feedback geven + gedrag versus effect + nieuwe inzichten motorisch leren
Het belang van praktijk opdrachten
Transfer en retentie
De glijbaan 2.0

Video

Audio

https://podcasters.spotify.com/pod/dashboard/episode/e2lof3g

Extra’s

Kijk hier voor de eerste hooffdstukken van het boek: https://www.schoolvoortraining.nl/boeken-van-karin-de-galan/evidence-based-trainen/