Kleine IBT inzichten: Marco van der Hulst over effectieve Scenariotraining voor Politie training.

Politie trainers (IBT docenten, die onderwijs geven in geweldbeheersing) zijn cruciaal voor de training van politie agenten. Marco is een van de grondleggers van de IBT opleidingen: hier worden politie trainers/docenten opgeleid. Deze IBT docenten geven na deze opleiding training en onderwijs aan politie agenten. Naast inhoudelijke kennis over Aanhouding en Zelfverdediging, Vuurwapen gebruik en gebruik wapenstok-pepperspray-taser, Politie procedures en Juridische aspecten moeten IBT docenten ook kennis en kunde hebben van effectieve agogiek, didactiek, methodiek. En van het ontwerpen en begeleiden van scenario training. In deze clip van de totale uitzending van scherpschutters een gesprek met Marco. Hij heeft enorm veel IBT docenten opgeleid en staat bekend als een expert op de didactiek en methodiek van politie training (IBT). In deze clip praten we over scenario training en hoe dit veranderd is de afgelopen tien jaar.

Key points

Je praat niemand beter

Houd de verhouding doen en napraten in de gaten

High challenge, High support (succeservaringen)

Hou de focus in de debriefing