Presteren onder druk met Mike Lauria !

Een gesprek van ER doc Dan Dworkis MD PhD met “Special forces pararescueman turned ER doctor and expert on human performance” Michael Lauria! Mike en Dan zijn twee van onze favoriete experts op het gebied van presteren onder druk! Dan zijn boek is uiteraard verplichte kost en het BTSF acroniem van Mike is een vast onderdeel van onze presteren onder druk cursussen. Enkele onderwerpen uit dit gesprek”

– Of je nu duikt, uit een vliegtuig springt of een reanimatie uitvoert…de fundamentele kennis en vaardigheden moeten goed zijn! Pas daar bovenop komen de mentale en andere skills. “The fundamental knowledge and procedural skill has to be there because it is very hard to control for some of the psychological elements in these things.” (Mike Mike Lauria)
– Special Forces en Emergency medicine: verschillen en overeenkomsten m.b.t. presteren onder druk.
– Wanneer raakte Mike geintresseerd in mentale vaardigheden tijdens zijn special forces opleidingen?
– Wat doen omgevingen waarbij je leven op het spel staat met de intrinsieke motivatie om te leren en te excelleren? En hoe is deze cultuur in de acute zorg?
– Hoe leren we mentale vaardigheden aan in de acute zorg? Kun je te vroeg of te laat hiermee beginnen?
– Welke interventies dragen bij aan topprestaties en wat is een goede ordening (systeem, environment, gedrag en mentale vaardigheden enz.)
– Boeken tips (Art of Learning, Rise of Superman, Atomic habits)
– Zoals overal in zijn werk benadrukt Mike het belang van cognitive of-loading. Maar ook het steeds efficiënter organiseren van je ‘spullen’ enz. 

Mike enlisted in the Air Force in July 2005 and completed the rigorous Pararescue (PJ) training pipeline. Following training, he served at the 321st Special Tactics Squadron, RAF Mildenhall, UK, Air Force Special Operations Command as a Pararescueman. During this assignment he deployed to OPERATION IRAQI FREEDOM as part of a Combat Search and Rescue Team and in support of the C Company, 1st Battalion, 10th Special Forces Group (Airborne).  

Michael graduated with honors from the Geisel School of Medicine at Dartmouth in 2018. He is currently an emergency medicine resident at the University of New Mexico Health Science Center with a focus on prehospital medicine and critical care.

https://lnkd.in/eD8JVi6q