Moderne stoei, tref en mix vechtspelen in het bewegingsonderwijs

In deze artikelen reeks pleit ik voor actuele verfrissingen voor stoei, tref en mix ‘vecht’ spelen in het bewegingsonderwijs. Judo is prachtig maar de martiale bewegingscultuur bestaat uit meer stoeivormen waaronder ons eigen worstelen en bijvoorbeeld het Braziliaans Jiu Jitsu. Ook mogen we wel eens wat meer doen aan ‘mix’ spelen waarin treffen en stoeien gecombineerd worden. Dank aan de KVLO om mijn ideeen te mogen delen net zoals dat eerder kon met mijn boek ‘de kick van kickboksen’. Dat was pedagogisch best een uitdaging en een moedige stap van de KVLO/Jan Luiting Fonds. Ook dankje aan Anco Bulk van de HALO voor het delen van zijn ideeen en natuurlijk mijn collega op Fontys Gertjan van Dokkum voor al het sparren over deze zaken door de jaren heen.