Lees en luistertips van Henk Kraaijenhof

Ik lees ik graag boeken, luister graag podcasts en kijk graag informatieve of inspirerende films en documantaires. Maar welke boeken lezen inspirerende mensen om mij heen? Naar welke podcasts luisteren ze? En welke docu’s en films raden ze mij aan? Als verzamelaar, verteller en verbinder ga ik maar eens op zoek. En waar beter te beginnen dan bij Henk Kraaijenhof!

Wat zijn je 2 favoriete boeken als het gaat over trainingsleer en waarom?

1.Building the Modern Athlete door Issurin
2. Sports Adaptology door Seluyanov
Te veel boeken hebben meestal een wat eenzijdig kijk om trainingsleer, de US en Europese boeken missen vaak de balans tussen theorie en praktijk.

Wat is het beste boek over stress en presteren onder druk die first responders en hun trainers zouden moeten lezen en waarom?

1. Stress, Vermoeidheid en Burn-out, ik schaam een beetje, maar mijn eigen boek geeft in ieder geval als een van de weinigen inzicht in het meten van sport en vermoeidheid, waar andere boeken veelal blijven steken op basis van giswerk en algemeenheden, een one-size fits all aanpak of populaire trends fads. Een therapie is zo effectief als de diagnose toelaat.

2. Undoing perpetual stress van O’Connor en natuurlijk:

3. Waarom zebra’s geen maagzweer krijgen van Sapolsky

Wat is een onmisbaar actueel boek over anti aging oftewel gezond ouder worden en waarom?
1. Aging Interventions and Therapies door Rattan
2. Anti-aging nutrients door Neves of
3. Molecular Basis and Emerging Strategies for Anti-aging Interventions door Rizvi

Wat zijn je twee favoriete podcasts en waarom?
Ik luister te weinig podcasts, en leer het liefst face-to-face of door te lezen, anders besteed ik nog meer uren op mijn laptop. Er zijn zoveel podcast dat ik daar het overzicht, naast boeken en artikelen een beetje kwijt raak, bovendien zijn er veel met een onderliggende boodschap om een product of dienst te verkopen, te vaak een verborgen verkooppraatje. (ik ben nog een kind van de faxmachine😉)


Wat is de beste informatie bron (boek, podcast, docu) als het gaat om VR, AR en/of AI en waarom?
Ik werk met VR het maar ook hier proberen mensen te vaak hun apparaten te slijten, apparaten die voor de gewone gebruiker te duur zijn (hooguit als spel) en voor groepen is de trainingsfrequentie laag: een uurtje VR training per maand werkt niet. En AI? “Created by human stupidity, levert niets op”!

Meer over en van Henk

Blog van Henk : https://helpingthebesttogetbetter.com/

Boeken van Henk:

EFAA - Nieuws - High-performance lifestyle!
De Kunst Van Presteren
What We Need is Speed: Scientific Practice of Getting Fast: Kraaijenhof,  Henk, Thome, Matt, Mann, Bryan: 9780989619899: Amazon.com: Books

Podcasts met Henk

Webinar over sport, EMG , blessures enz.: https://youtu.be/Ti8aHMdvOO0