Trainers en het boek “Left of bang’!

Trainers van first responders hebben hun voorkeuren. ‘Just for bang’ trainers besteden veel tijd aan het contactmoment: het moment dat de ‘klap/knal/uitbarsting’ plaatsvindt. Je zou het split second training kunnen noemen…ineens reageren al of niet gebruikmakend van biologische reflex vermogens van de mens en/of de FFF reactie. Een echte ‘just for bang’ trainer besteedt niet te veel (ik zeg niet niet) trainingstijd aan het voortraject (links van bang) en in mijn ervaring ook niet aan het na traject. Het zijn de shoot-no shoot scenario trainingen maar ook de zogenaamde realistische martial arts. Daarin start de oefening met een agressor die je aanvalt met een vuist, mes (…vul verder in) en je reageert. Ben ik een ‘just for bang’ trainer? Eerlijk gezegd kwamen maatje en collega Marco van der Hulst en ikzelf erop uit dat we dat lang geweest zijn. Nu, nu sta ik er iets anders in. Jij?