Hierarchie van denkstijlen: waar sta ik?

Ben ik iemand die denkt dat hij altijd gelijk heeft en anderen fout zijn? Heb er best een handje van soms. Ben ik iemand die voor eigen kerk predikt? Best wel eens, best moeilijk om mijn eigen kerk los te laten.

Zie en zoek ik vaak naar zwakheden in ideeen van anderen aka andere ideeen? O ja, lijkt of mijn brein daarvoor gemaakt is. Ik ga dan ook direct op zoek naar ‘tegen bewijs’ en kom met een lading artikelen om aan te tonen dat anderen het mis hebben.

De hamvraag: ben ik ook een ‘learner’? Kost moeite om mezelf op de borst te kloppen maar denk van wel. Ik sta ervoor open om fout te zijn en meningen te herzien. Niet makkelijk, duurt een tijdje maar sta wel open om te leren. Heb ik genoeg mensen om me heen die me tegenspreken?

Gelukkig zijn er inderdaad mensen die me aan het denken zetten en me tegenspreken zodat ik kan leren en bescheiden blijf. Niet in het minst Henk Kraaijenhof die altijd zegt wat hij denkt en nooit meepraat. Onbetaalbaar.

En Onno en Carel en Mark en Ramon en Wendy en Jaap en vele LinkedIn connecties. Blijf me tegenspreken, thanks!

“Ignorance is always ready to admire itself. Procure yourself critical friends”
Nicolas Boileau-Despreaux