Drie boeken met impact op mij

Ik ben – in de woorden van mentor Henk Kraaijenhof – een obsessief lezer. Drie boeken die recent impact op mij gemaakt hebben zijn 1) How Emotions Are Made by Lisa Feldman Barrett 2) Ons geld is stuk – En waarom bitcoin de oplossing is en 3) How We Learn to Move: A Revolution in the Way We Coach & Practice Sports Skills van Rob Gray.

How Emotions Are Made zette al mijn zogenaamde kennis van emoties op de kop, stootte het driedelige brein van zijn troon, verwoeste mijn idee over universele emoties, leerde mij de enorme power van taal en cultuur en socialisatie v.w.b. emoties, liet zien hoe handboeken psychologie soms jaren achter lopen…

Ons geld is stuk…ik heb me nooit verdiept in geld. Ik had het of ik had het niet. Maar wat geld nu echt is, hoe het is ontstaan, hoe het de wereld schept en hoe we langzaam armer worden in het traditionele geld systeem….poehhhh, dit is even  een nieuw domein. En de enorme power van de (centrale ) banken en wat crypto daar mogelijk wat aan kan doen….dit is echt een nieuw terrein voor mij.

Tja, en dan Rob Gray. Heeft mijn hele idee over motorisch leren en trainen en coachen van bewegingsgedrag in sport en first respondertraining op zijn kop gezet. Ooit had ik houvast aan OODA en Gary Klein en de schema theorie. Nu? Eerst maar herstellen van de klap.