30 jaar lesgeven, 30 lessen, les 25: constructie voor instructie

Het lukte me niet op dat veld met 35 deelnemers. Teveel afleiding, andere verwachtingen en verleidingen. Wat gaat er mis? Op de gang kreeg ik het antwoordt. Want gesprekjes op de gang met je collega’s zijn de meest leerzame (en leuke) gesprekken. Collega Steven Mauw vertelde me waar het mis gaat: mijn constructie (omgeving) past niet bij mijn les waardoor ik te hard instructie moet geven. Neem kinderen mee naar een speeltuin en je hoeft maar weinig instructie te geven. De constructie (speeltuin) spreekt bijna voor zich. Het is de kracht van de leeromgeving waar ik een oplossing voor moet vinden komende weken. Zodat ik minder instructie hoef te geven en de deelnemers zich uitgedaagd voelen in de omgeving. Hoe vertel ik dit de roostermaker…