Psychologische en sociologische factoren en geweldgebruik politie.

Welke rol speelt ervaring en expertise in geweldgebruik door politie? Gebruiken vrouwelijke agenten meer of minder geweld en als ze geweld gebruiken is dat anders dan hun mannelijke collega’s? Welke persoonlijkheidskenmerken beïnvloeden geweldgebruik door politie en wat is de meest voorspellende factor voor geweldgebruik? Is hartfrequentie een indicator voor beslissingen? Ook worden onderwerpen als cognitieve belasting en ego-depletie en het effect daarvan op ‘use of force’ besproken. Kortom, een mooi overzicht in deze systematische literatuur review.

Note: Een systematische literatuur review is een samenvatting van de literatuur over een specifiek onderwerp waarin op een transparante en gestructureerde wijze data verzameld en beschreven wordt. Dit is wat anders dan een meta-analyse: dat is een statistische analyse waarbij de, meestal samengevatte, resultaten van verschillende studies gecombineerd worden tot een ‘overall’ resultaat.

Wat kun je hiermee?

Als professionele trainer houd je uiteraard net als topsport clubs, artsen en juristen de beroepsliteratuur bij.

Je kunt je bevinden uit dit onderzoek gebruiken voor een inhoudelijk gesprek met collega’s: kloppen de bevindingen met je eigen data? Zijn er zaken die genoemd worden waar je wellicht rekening mee kunt houden? Biedt het artikel goede ideeen om zelf eens te onderzoeken in je district?

Uitgebreide samenvatting volgt!