Onderzoek geweldbeheersing: emotionele reactiviteit onder druk

Welk effect hebben emoties op het nemen van beslissingen bij first responders? En is er een verschil tussen experts en beginners? Een belangrijke studie over een onderwerp wat mij meer en meer interesseert. Al was het maar omdat ik zelf bijna dagelijks het effect van emoties op mijn cognitieve processen ervaar. Binnenkort kun je mijn samenvatting van deze studie lezen. Voor nu eindig ik met een quote uit het artikel:

“Put another way, previous literature has focused on what officers think about rather than how they think about (e.g.,evaluate) those thing….they do not address the emotional component, which reveals how individuals are experiencing and making sense of their environment and situations.


Lande, B. & Suss, J. Emotional Reactivity and Police Expertise in Use-of-Force Decision-Making. J Police Crim Psych (2021)