Het actie IQ kwadrant

Deze 4 situaties fascineren me mateloos en ze komen allemaal voor op straat, sport en het leven. Wat is reproductie, wat is creatief en wat is actie iq? En hoe te trainen? Het team hield een vuurwapen gevaarlijke Ve aan met standaard procedure (links boven). Dezelfde verdachte aanhouden op een andere dan standaard procedure (rechts boven; we zagen Ve voordat team er was en hierdoor onorthodoxe aanhouding). In een voor ons nieuwe situatie de verdachte aanhouden door terug te vallen op een bestaande procedure (links onder ; PIOG docent quote ‘maak van onbekende een bekende situatie). En dan tot slot: in een voor de operators nieuwe situatie komen met een nooit eerder getrainde en niet bekende oplossing (rechts onder). Wie kan me helpen in deze zoektocht naar creativiteit, actie IQ en flexibel opereren? Mis ik iets? Zit ik op de goede weg?