The Heart and the Fist

Waar gaat dit over

In zijn geweldige boek ‘The Heart and the Fist’ schrijft Navy Seal en Oxford PhD Eric Greitens over de combinatie van Hart en Vuist, Moed en Compassie, Sterk en Goed zijn.

Wat kan ik hiermee

Je training menselijk maken

Waar gaat het boek over

Over Eric Greitens die wereldwijd met vluchtelingen werkte, terug de schoolbanken in gaat om te studeren (PhD in Oxford!) en daarna naar de Navy SEALS gaat om het ‘goede’ te beschermen.

Wat zijn de inzichten uit dit boek

Moed en compassie zijn twee kanten van dezelfde medaille en elke krijger, elke hulpverlener, elke burger is gebouwd om met beide te leven. Greitens zegt “Om een ​​oorlog te winnen, vrede te creëren, een leven te redden of gewoon een goed leven te leiden, moeten we zowel goed als sterk zijn.”

Greitens heeft het ook over de combinatie tussen moed en compassie: “Zonder moed hapert compassie, en zonder compassie heeft moed geen richting.” We kunnen alleen de goede dingen doen als we moedig zijn en moedig zijn heeft alleen zin voor de goede zaak.

Het is een fundamenteel feit: er is geweld en kwaad in de wereld en als we anderen willen beschermen, moeten we soms bereid zijn om te vechten. We moeten zowel sterk als goed zijn.

Door zijn werk ziet Greitens: “Het leven is kort. Het leven is onzeker. Maar we weten dat we het vandaag hebben. En we hebben elkaar. Ik geloof dat er voor ieder van ons een plek aan de frontlinie is.”

Over Moed: “Er zijn veel definities van moed, maar nu zag ik het in zijn eenvoudigste vorm: je doet elke dag wat gedaan moet worden, en je geeft nooit op.”

Greitens geeft ons inspiratie als hij zegt “De beste definitie die ik ooit van een roeping heb gehoord is dat het de plek is waar jouw grootste passie en vreugde samenvalt met de grote nood van de wereld”.

Toepassen in training

Besteed in je onderwijs zowel aandacht aan het trainen van de Vuist als trainen van het Hart. Aan sterk zijn en Goed zijn. Aan Moed en Compassie.

Leer je studenten dat moedig zijn alleen zin heeft in combinatie met compassie (goed doen voor anderen). Maar dat compassie en goed doen soms moed vereist: waar anderen wegrennen gaan jullie erop af.

Leer je studenten dat ze – zonder schade aan de eigen ziel of die van anderen – om snel te schakelen tussen Hart en Vuist. En na gebruik van de Vuist met compassie te herstellen. Met elkaar.