Braziliaans jujutsu en politie training

Dit is niet mijn mening maar een verslag van zijn interessante You Tube presentatie. De boodschap van Rener: politie agenten trainen belachelijk weinig AZV, daardoor raken ze op straat in de stress en handelen ze vanuit angst/paniek in plaats vanuit professionele geweldtoepassing (PFCortex). Er zijn (fianciele, loopbaan) stimuli nodig om agenten in de ‘gyms’ te krijgen en hij doet een voorstel. Uiteraard GJJ, maar dat vind ik ok. Als ondernemer mag je uiteraard je product verkopen.

Los van de inhoud vind ik het goed als iemand een hele concrete visie en zelfs een voorstel heeft. Zeker vanuit deze hoek: niemand kan ontkennen dat de Gracie’s verstand hebben van geweldbeheersing. Is het commercieel? Zeker. Maar wat is er mis met ondernemerschap?

Een kritische noot: er worden getallen / data genoemd die vanaf hier moeilijk te verifieren zijn. Ook zijn mij geen effect studies bekend over GJJ/DT. Is dat erg? Gezien hun onderbouwing, programma, (familie) traditie en de vele videobeelden (ik zie geen beelden waar GJJ mis gaat trouwens) heb ik daar persoonlijk minder moeite mee maar een effect studie ben ik altijd voor. Maar wat ik vind is het minst belangrijk.