Stress en simulatie training als passie!

Stress en Simulatie training van de straat naar trainer naar onderwijs ontwerper. Begon met Reality Based Training (en simmunition) van Ken Murray, On Combat van Grossman t/m Jim Wagner survival courses op IBT Amstelland. Op de politie academie veel geleerd van Erwin van Beek over SPEAR/MVS. Waaronder scenario replicatie, SSS-R , “Action beats reaction, but being in action is faster than action”. Na dit meer praktische tijdperk kwam de onderzoeker in me naar boven. Alles lezen en uitproberen wat Raôul Oudejans, Arne Nieuwenhuys en Peter Renden PhD onderzochten op de VU Amsterdam. Tegelijk alle inzichten uit Politie MK geabsorbeerd van eerste uur pioniers Rico Schuijers en Ruud van de Veerdonk. Collega Taverniers uit België bleek ook bezig met stress, defensie, cortisol… hardcore onderzoek. Karin Roelofs daagde me uit na te denken over Freeze maar ook over de rol van testosteron in gedrag. Tegenwoordig verdiep ik me in Stress en Simulatie training vanuit de Luchtvaart (Annemarie Landman) en Acute Zorg (Ruben Verlangen, Hans van Schuppen, Peter Bennik) en leer ik over high en low fidelity, CRM en nog meer moeilijke termen. Tot slot het geluk dat Henk Kraaijenhof en Jaap S. Timmer altijd bereikbaar zijn. Nog niet uitgeleerd.