Hoe realistisch train jij?

Wat versta je onder realistisch en hoeveel realisme is nodig voor een leereffect’? Wat wij in ieder geval doen is de balans tussen veiligheid-realisme bewaken en goed bedenken welke vormen van realisme (fysiek, fysiologisch, psychologisch en contextueel) nodig zijn voor een leereffect. Simulatie is middel, geen doel. Ben benieuwd naar Sander Aarts zijn visie hierop (kon in je boek niks vinden). Andere trainers/docenten die hier veel expertise in hebben zijn Wendy DorrestijnRuben VerlangenOnno PouwMark van Dieren en Hans van Schuppen. Met Terry Wollert, PHD
PS, of high fidelity altijd beter is kun je lezen in bijvoorbeeld
1. Team performance training for medical students: Low vs high fidelity simulation.
2. High-fidelity is not superior to low-fidelity simulation but leads to overconfidence in medical students.